matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
która z poniższych równości jest fałszywa ?
gość..:
A.
√
8
+
√
2
=
√
10
B.
√
8
+
√
8
=4
√
2
C.
√
2*8
=4 D.
√
8+2
=
√
10
23 kwi 17:11
Patii:
A bo nie możemy łączyć osobnych różnych pierwiastków
23 kwi 17:13