matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asia:
wymiary prostokąta są równe 2 dm i 3 dm. Oblicz wymiary prostokąta do niego podobnego o obwodzie 36 dm.
16 maj 12:01
hmm:
a/b=2/3 a=2/3*b 2/3*b+b=36 a=21,6 b=14,4 albo b=21,6 a=14,4
16 maj 13:21