predkosci
anka: pierwszy rowerzysta wyjeżdża na trasę o godz 12 z prędkością 20 km/h .O godz 15 na trzy razy
krótszą trasę wyjeżdża drugi rowerzysta z prędkością 15 km/h.Oblicz długość tras obu
rowerzystów jeżeli wiadomo że spotkają się o godzinie 14:30
23 kwi 16:24
mala: O 13.30 się spotkają, a o 15−tej wyjeżdża? Treść
23 kwi 16:32
mala: Sorry nie 13. 30, a 14.30. I rowerzysta przejedzie s = v * t = 20 * 2,5 = ...km
23 kwi 16:34
anka: tam na końcu jest błąd powinno być
Oblicz długość tras obu rowerzystów jeżeli wiadomo że skończyli jazdę o tej samej godzinie
23 kwi 16:39
mala: s = v * t
20(t + 3)3 = 15 t
t = 2,4
s1 = 108 [km]
s2 = 36 [km]
23 kwi 16:55