Ekstremum lokalne funkcji dwóch zmiennych
&123: Czy moglby ktos policzyc ekstrema lokalne takiej funkcji. f(x,y)= x3−2y3−3x+6y+1
23 kwi 15:56
23 kwi 16:02
&123: Dzieki za link ale ja wiem jak sie liczy ekstrema tylko mi cos nie wychodzi tzn. wyszlo mi
minimum w punkcie (1,−1) i maksimum w punkcie (−1,1) a w odpowiedziach jest tylko to pierwsze.
Stad wnioskuje ze gdzies popelnilem blad i dlatego prosze o pomoc.
23 kwi 16:13
23 kwi 16:18
&123: Ok dzieki czyli blad w odpowiedziach nawet nie wiedzialem ze jest kalkulator ktory to liczy
23 kwi 16:29
Szary: f(x,y)=ex*(x−2xy2)
15 wrz 23:59
211221: 1/3x3+4xy2−16xy+1
22 cze 17:35
dada: f(x,y)+2x3+2x2−2xy−y2
13 lut 09:59
janek191:
f (x, y) = 2 x
3 +2 x
2 −2 xy − y
2 ?
13 lut 12:29
a: f(x,y)=12+12xy−x3−y3
4 mar 15:12
I'm back:
@a − no, fajna funkcja, i co z nią?
4 mar 16:17