matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane sa wielomiany wyznacz
alinka:
Dane są wielomiany P(x)=
1
2
−x
2
i Q(x)=
1
2
x
3
+1 wyznacz a)stopien wielomianu W(x)=[P(x)]
2
− 0,5
3
* Q(x) b) pierwiastki wielomianu W(x)=[P(x)]
2
−Q(x) * P(x) c) wartosc najwieksza wielomianu W(x)=P(x)−Q(x)
23 kwi 15:05