Bardzo bym prosiła o szybkie rozwiązanie :D pozdrawiam
Anka: Dany jest trójkąt równoramienny o wysokości 24, podstawie 20 i ramieniu 26 . Kąt alfa jest
kątem przy podstawie trójkąta. Wynika stąd, że :
A. sin a= 5/13
B. cos a = 5/12
C. tg a =12/13
D.sin a = 12/13
23 kwi 14:15
picia: D
23 kwi 14:18
asdf: d
23 kwi 14:18
Anka: napiszcie jak to zrobiliście
23 kwi 14:29
Anka: czy to bedzie : ze sin a = 24/26 = sina 12/13
bo to sina równa sie stosunek dł. wysokosci do długości ramienia ?
23 kwi 14:35
picia: tak
23 kwi 14:36