lokaty
olle: 1.Na lokacie złożono 25 000 zł przy rocznej stopie procentowej 4%. Oblicz wielkość kapitału na
lokacie po upływie roku jeżeli odsetki są kapitalizowane:
a) co pół roku
b) co kwartał
c) co miesiąc.
2. Kredyt w wysokości 10 000 zł wraz z odsetkami należy spłacić jednorazowo po 5 latach. Co
roku bank dolicza odsetki w wysokości 8 %. Jaką kwotę trzeba będzie spłacić?
23 kwi 12:57
Mila: | | 2 | |
a) K2=25000*(1+ |
| )2 oblicz z kalkulatorem |
| | 100 | |
| | 1 | |
c)K12=25000 *(1+ |
| )12 |
| | 300 | |
23 kwi 15:17
anton: czego zamias p=4 w podpunkcie a) jest 2/100, b) 1/100 i c 1/300 ?
5 mar 23:50
pati: lokaty
1.Na lokacie złożono 25 000 zł przy rocznej stopie procentowej 4%. Oblicz wielkość kapitału na
lokacie po upływie roku jeżeli odsetki są kapitalizowane:
a) co pół roku
b) co kwartał
c) co miesiąc.
2. Kredyt w wysokości 10 000 zł wraz z odsetkami należy spłacić jednorazowo po 5 latach. Co
roku bank dolicza odsetki w wysokości 8 %. Jaką kwotę trzeba będzie spłacić?
3 gru 18:35