egz
Madzia: Hej

Pisze ktoś egzamin gimnazjalny? Ja już mam stres

Ale za kilka dni bd już po nim
20 kwi 18:04
junior: tez bylem zestresowany jak pisalem test rok temu... teraz to mi sie smiac z tego chce ..
powodzenia
20 kwi 18:09
radek: no teraz przed matura zupelnie inaczej sie patrzy na egzamin gimnazjalny
20 kwi 18:10
Madzia: coraz bardziej się boje...
20 kwi 19:55
Madzia: to tylko 3 dni.....
20 kwi 19:56
Atomówka: ja też sie stresuje, ale najlepiej na tym etapie po prostu odpuścić. moja mama
stwierdziła, że jutro to już mam się nie uczyć i ja się w pełni z nią zgadzam
20 kwi 20:00
Małe duże zuo:
20 kwi 20:02
Błagam: 
ja tez tak przezywałam

ale teraz to serio śmiac mi sie z tego chce

więc jak juz
napiszesz i pójdziesz dalej to tez tak bedziesz miec

to nic strasznego tylko nie wolno
pozwolic na to by nerwy zjadły


Powodzenia
20 kwi 20:03
M.: to nawet na tym etapie edukacji nie jest jeszcze takie wazne...dobrze bedzie
20 kwi 20:06
Raczek: Również pisze gimnazjalny i rowniez sie denerwuje, nie tyle samym egzaminem,co tym że nie
dostane sie do szkoly tej co chce i na ten kierunek co chce. Mam nadzieje ze bedzie
dobrze.
A co do powtórki przed egzaminem,to ja jednak wole cos powtórzyć bo przez 3 lato to
moglem prawie wszystko zapomniec
20 kwi 20:09
Madzia: powiem wam, że jestem taka ciekawa co oni wymodzą w tym roku...

ale i tak dzięki za
wsparcie

i życzę powodzenia wszystkim, którzy piszą
20 kwi 20:14
Błagam: co do matmy to w tamtym roku co pisałam to była łatwa

ale za to dali nam lektury
ktorych nie czytałam

wiec nie zycze Ci tego
20 kwi 20:15
tim: Ja się nie boje.. [za rok dopiero] :0
20 kwi 20:16
Madzia: właśnie dziś trochę powtórzyłam lektury...ale tak mniej więcej

już nie mogę się
doczekać kiedy bd po nim
20 kwi 20:17
Raczek: Czy ja wiem,czy łatwe byle z matmy w tamtym roku, dla mnie biologia,geografia ,fizyka to
sa tragiczne przedmioty,nie lubie. z maiza roznie, zalezy od zadania, ale zato chemia to
proscizna
20 kwi 20:18
Błagam: Tim za rok?

hmm a to ciekawe

pewnie maturka?

bo raczej nie test
20 kwi 20:19
tim: No test naprawde.. Niedawno świadectwo wklejałem
20 kwi 20:20
Madzia: za rok ty bd przeżywał
20 kwi 20:20
tim: Ta.............. Jasne... Ja wystarczy, że konkurs wygram i co i się nie boje

.. bo z
matmy bym nie pisał, i do liceum dowolnie w Polsce

. W tym roku jeden cholerny
punkt na konkursie mi zabrakło
20 kwi 20:21
Błagam: Test?

tak jasne

sciemniasz

przeciez widze jakie tu zadania rozwiazujesz

gimnazjalista chyba by takich nie umiał
hmm

Chyba ze geniusz to szacunek
20 kwi 20:21
ksalk: Egzamin pisalem 2 lata temu − straszyli, oj straszyli, a poszlo bez problemu : D ogolnie
matematyczno−przyrodniczy byl banalny, troszke gorzej z humanistycznym (skad mam
wiedziec co ma na mysli autor tego i tego ; s).
Czy juz w tym roku jest ten egz z angielskiego?
20 kwi 20:22
tim: Dzięki za ukłony

Naprawdę gim
20 kwi 20:22
Błagam: A czyli jednak?

Tim to geniusz

Gratulacje
20 kwi 20:22
tim: Tak, ale przez 2 lata nie liczy się do pkt do liceum
20 kwi 20:23
Madzia: z matmy nie ale z polskiego i języka obcego(ja piszę niemiecki...)
20 kwi 20:23
tim: Madzia, a u was można ? U nas nie mogą... tylko ang.
20 kwi 20:23
Błagam: heh

to na to wychodzi ze jestem dwa lata starsza wiekowo ale z pięc młodsza umysłowo od
Ciebie

hehe

to może pomożesz mi z tym jednym zadankiem?
20 kwi 20:24
Bogdan:
Potwierdzam,
tim jest uczniem drugiej klasy gimnazjum.
Pozdrawiam Cię
tim
20 kwi 20:24
Madzia: język obcy nie wlicza się do punktów...
20 kwi 20:24
Błagam: a bo Wy macie język obcy

uu to przypał

nie zazdroszcze
20 kwi 20:25
tim: Błagam − już pomognięte.
Bogdan − dzięki

Nareszcie ktoś mnie popiera
20 kwi 20:25
Madzia: nie my juz mieliśmy wybrany i był to niemiecki, nawet jak ktoś chciał ang
20 kwi 20:25
tim: Informuje, że przecież są inni geniusze, ale nie tacy co mają ochotę pisać na forach
20 kwi 20:26
Raczek: tylko w tym roku, nastepnym juz bedzie sie liczyc
20 kwi 20:26
Madzia: kurde 3 dni stresu... nie wiem czy się śmiać czy płakać
20 kwi 20:26
tim: Raczek... Mi jeszcze nie... przez 2 lub 3 lata NIE
20 kwi 20:27
Raczek: chodzi o jezyk ze sie nei wlicza
20 kwi 20:27
tim: Śmiej się

...
20 kwi 20:27
Raczek: jak nie , wydaje mi sie ze tak,

przynajmiej tak slyszlaem
20 kwi 20:27
Madzia: ale tak myślę rocznik 93 pierwszy raz pisze język obcy. więc może egz dadzą łatwy...
20 kwi 20:28
Błagam: 
Nie stresujcie tak

będzie dobrze
20 kwi 20:32
tim: Boże

Bójcie się!@! Od tego zależy clałe wasze życie

<aaaaaaaaaaaaaaaa>
20 kwi 20:32
20 kwi 20:33
Raczek: ja wolalbym zeby dali latwy test mat−przyrodniczy, bo o to sie bardziej obawiam ,a jezyk
pikuś

noi jezyk polski z wypracowaniem moze byc klopot, OBY ROZPRAWKA

20 kwi 20:33
Madzia: eee nie do przesady nie całe Tim
20 kwi 20:33
Błagam: No dobra moze i zalezy ale jak tak beda myslec to jeszcze bardziej beda stresowac
20 kwi 20:34
Raczek: tim jak bym slyszal wychowawce
20 kwi 20:34
Madzia: jak coś są jeszcze oceny
20 kwi 20:34
Raczek: z tym to jest roznie
20 kwi 20:34
Madzia: i zachowanie
20 kwi 20:35
Raczek: zachowanie nie liczy sie do ocen(chyba ze masz pasek)
20 kwi 20:35
Madzia: ha

ile jest za 6 u was? u mnie 18...
20 kwi 20:35
Madzia: pasek bd
20 kwi 20:36
Błagam: za szóstke jest 20

i to wszedzie

za piatke jest 18 ^^
20 kwi 20:36
Madzia: nie u mnie jest 18

bo mam ulotki...
20 kwi 20:38
Raczek: za 5 jest 16


a za zachwowanie chyba 7(wzor + pasek)
20 kwi 20:38
tim: ZALEŻY OD SZKOŁY / WOJEWÓDZTWA

100 − kompetencje, 100 − oceny oraz konkursy inne
20 kwi 20:39
Raczek: lece
narazie,
i powodzenia na testach!
20 kwi 20:39
Madzia: jeszcze jest przede mną po egz bierzmowanie i bal xD
20 kwi 20:40
Błagam: jak to możliwe? przeciez maxymalna ilosc punktów do zdobycia to 200 .. sto za test, 80 za
oceny(czyli cztery szóstki), 5 za pasek i 15 np za zaowdy. ja miałam taki system
20 kwi 20:40
Błagam: a chyba ze tak

nie pomyslałam ze w kazdym jest inaczej
20 kwi 20:41
Madzia: już niedługo wakacje i LO
20 kwi 20:41
tim: U nas 76 za oceny i 4 za pasek i 20 za inne
20 kwi 20:41
20 kwi 20:41
Błagam: 
ojj ja tez sie cieszyłam i co i teraz sam stres bo tyle nauki

w LO
20 kwi 20:42
Madzia: ja mieszkam w mazowieckim i jest tak ze max za oceny to 72 punty
20 kwi 20:42
Madzia: ja też się stresuję przed Lo ale narazie jeszcze jestem w gim
20 kwi 20:43
Madzia: dobra teraz na serio uciekam pa
20 kwi 20:44
Błagam: 
ojj to daaleko

ja to mieszkam w pięknej małopolsce
20 kwi 20:44
Madzia: Kraków^^
20 kwi 20:44
Mickej : ale przeżywacie
20 kwi 20:46
Błagam: 
no okolice

ale tez piekne

i jak by co to tez Magda jestem
20 kwi 20:46
Błagam: my tylko sie dzielimy wrazeniami a nie przezywamy
20 kwi 20:48
radek: apel do gimnazjalistow: uczcie sie juz teraz bo potem juz nie bedzie na to czasu
20 kwi 21:36
Madzia: no dziś to dopiero jest STRES


już chcę pisać ten egzamin i mieć go z głowy
21 kwi 15:17
radek: haha moja rada dzis sobie odpoczywajcie, zeby jutro miec sily. Aha, jdnych stres
mobilizuje drugim przeszkadza. Takze jakas herbatke z melisy sobie wypijcie czy cos
21 kwi 15:39
radek: ktos mi poradzi co mam robic w ostatnie dni przed matura ? ;e
21 kwi 15:40
Mickej : Pić

ja sie zaczynam uczyć polskiego i angielskiego bo matmę mam już wyumianą
21 kwi 15:41
Madzia: już po pierwszym dniu

nawet spoko

teraz

przed jutrem...
22 kwi 16:53
Raczek: co powtarzasz na matme i inne przedmioty? bo ja nie wiem od czego zaczyc,tyle tego
22 kwi 16:57
Madzia: hmm...wzory
22 kwi 17:01
Madzia: a jak Ci poszedł humanistyczny

22 kwi 17:01
Raczek: nie wiem sam, chyba cos ta rozprawka nie za dobrze, a reszta nie tak zle , w zamknietych
tylko 3 bledy(dla mnie sukces)

. a Tobie?
22 kwi 17:02
Madzia: spoko

boję się jak mi ocenią podanie...
22 kwi 17:04
Madzia: ale jutro to....bd stres....już to dziś czuję..............
22 kwi 17:05
Julka: Spoko, będzie dobrze

Ja to przezywałam 2 lata temu a teraz się śmieję, gorzej będzie
za rok matura...
22 kwi 17:18
xpt: Ja proponuję nauczyc się jak największej ilości wzorow na pole trójkąta ;
) Bardzo się
to przydaje.
Np wzory (dla trójkąta dowolnego)
P=p*r
P=
√p(p−a)(p−b)(p−c)
Gdzie:
p to połowa obrodu,
r to promień okręgu wpisanego w trójkąt,
R to promień okręgu opisanego na trójkącie.
a,b,c to boki trójkąta.
No − to by było na tyle, z tych wzorów co umiem (a podziewam się, ze Wy możecie nie
umieć) jeśli chodzi o wzory nie wykorzystujące twierdzeń ze szkoły średniej.
Ten ostatnie ( z tym pierwiastkiem) to wzór Herona − bardzo przydatny, bo wystarczy znać
długości boków i już można obliczyć pole ;
)
22 kwi 17:19
22 kwi 17:27
Madzia: już po egz

jutro na luza
23 kwi 11:49
tim: I jak Madziu poszło? Co było?
23 kwi 11:50
Madzia: było dużo liczenia

np. obliczyć który dach domu ma większą powierzchnię

teraz czekam
na wyniki na necie,,,,....
23 kwi 12:14
tim: około 16 bedą
23 kwi 12:15
Madzia: koło 14
23 kwi 12:33
tim: Nieoficjalne już są
23 kwi 14:50
tim: Teoretycznie dużo tych zadań...
Sobie w domu rozwiązałem i ...dużo zamkniętych, ale w miarę proste.. Trzeba było DOBRZE
powtórzyć geografię (I KLASĘ), FIZYKĘ (I KLASĘ), CHEMIĘ (I KLASĘ). Z fizyki zadanie za
4p. wystarczyło logicznie pomyśleć i powstawiać podane wzoru (trzeba wiedzieć, ze praca
= energii). Objętość walca − banalne, i dachy domów − dużo liczenia. Razem 36 zadań.
Dużo... Poziom mat oceniam na średni, zaś przy na trudny
23 kwi 15:13
Madzia: macie może link do egz z języka niemieckiego?
24 kwi 14:03
24 kwi 14:24
Madzia: hej

Mam do Was pytanko

Na jaki temat mogę napisać ankietę? szukam jakiegoś ciekawego i
oryginalnego pomysłu

kilka już mam ale jakichś takich dziwnych
5 maj 16:41
Karolina: a z czego to ma być ankieta
5 maj 16:46
Madzia: wlasnie smai mamy wybrac temat
5 maj 17:15
Madzia: *sami
5 maj 17:16
Madzia: a przedmiot to Matematyka
5 maj 17:25