Jakie jest prawdopodobieństwo
Seba: Strzelec A trafia do celu z prawdopodobieństwem 0,7, a strzelec B z prawdopodobieństwem 0,8.
Każdy z nich oddaje po jednym strzale. Jakie jest prawdopodobieństwo tego, że cel zostanie:
a) dwa razy trafiony
b) dokładnie dwa razy trafiony
c) co najwyżej raz trafiony
23 kwi 12:05
Aga1.: a) pierwszy strzelec trafi i drugi trafi.
P(A)=0,7*0,8=
Nie wiem czym się różni a od b (niczym ?)
c)A nie trafi i B nie trafi lub A trafi i B nie trafi lub A nie trafi i B trafi
P(C)=0,3*0,2+0,7*0,2+0,3*0,8=
23 kwi 16:00