matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trójkąt
nika:
Promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym ma długość R= 8 bok tego trójkąta jest równy
23 kwi 11:56
asdf:
R = 8
2
a
√
3
R =
*
3
2
z tego obliczysz a.
23 kwi 11:59
nika:
Czy mam za R podstawić 8
23 kwi 12:11