matematykaszkolna.pl
Prawdopodobienstwo QWE: Mam problem z tymi zadaniami z prawdopodobienstwa i prosilbym o pomoc: 1.Spośród cyfr,1,2,3,6,7,8,9 losujemy dwie.Wylosowane cyfry zapisujemy w kolejnosci losowania i otrzymujemy liczbe dwucyfrową.Oblicz prawdopodobienstwo tego, żeotrzymana liczba jest nieparyzsta lub jej cyfry nalezą do zbioru {1,3,6} a)cyfry moga sie powtarzac b) cyfry nie moga sie powtarzać 2.Z cyfr 0 i 1 tworzymy liczby dziesieciocyfrowe. Oblicz prawdopodbieństwo otrzymania liczby parzystej lub podzielnej przez 3 3.Spośród liczb dziesieciocyfrowych w których zapisie uzyto tylko cyfr 1,2,3,4 losujemy jedna liczbę. Oblicz prawdopodobienstwo tego ze w zapisie tej liczby występuja dokladnie jedna jedynka i dwie dwojki W pierwszym cos tam probowalem kombinowac ale jakos na dwie omegi i nic sensownego mi nie wyszlo, a do 2 i 3 nawet nie wiem jak podejśc...
23 kwi 10:08
QWE: pomoże ktoś?
23 kwi 10:53
QWE:
23 kwi 12:07
QWE:
23 kwi 15:06
QWE: haaaaaaaaaaaaaalllllooooooooooooooooooooooooo SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS SOS
23 kwi 17:06
QWE: dzieki za pomoc...
23 kwi 17:53