Zysk firmy przy sprzedaży
A: Proszę o rozwiązanie:
Zadanie:
Zysk firmy przy sprzedaży x sztuk towaru wynosi 1000x−x2 zł. Znaleźć zysk krańcowy ( w zł na
sztukę) przy sprzedaży x=200, x=500, x= 1000 sztuk towaru.
Zaznaczę, że jest to zadanie z działu 'Pochodne funkcji'.
23 kwi 08:51
A: ponawiam
23 kwi 15:20
A:
24 kwi 08:35
A:
25 kwi 12:41
A:
26 kwi 11:46
A:
26 kwi 22:06
A:
30 kwi 09:16
A:
30 kwi 09:17
A:
1 maj 15:10
A: może jednak ktoś coś zasugeruje jak to zacząć chociaż...
2 maj 14:10
A:
4 maj 11:42
A:
5 maj 10:36
A:
10 maj 15:26
Hary:
10 maj 15:29