matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania
ela17935:
zad. wykonaj działania A) (2x+1)
3
= B)(4x−3)
3
= czy możę ktość mi pomóc to rozwiążać to zadanie bo tego jeszcze nie mieliszmy w szkole
23 kwi 08:49
krystek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/55.html
23 kwi 09:25
Mila:
(2x+1)
3
=(2x)
3
+3*(2x)
2
*1+3*2x*1
2
+1
3
23 kwi 15:44