matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja
Klaudi:
Dziedziną funkcji f jest przedział (−
∞
;1), a zbiorem wartości przedział (−2;4>. Wyznacz dziedzinę i zbiór wartości funkcji g(x)= f(x)−3.
22 kwi 23:39
Eta:
Dziedzina jest ta sama, a ZW= (−2−3, 4−3> = (−5,1>
23 kwi 00:11