Funkcja
Kaznodzieja: Zapisz wzór funkcji f bez użycia wartości bezwzględnej.
a) f(x)=|x−8|
b) f(x)=4−|3−x|
c) f(x)=−2|−6x+2|+10
d) f(x)=−|−3x+5|−x+1
Proszę o pomoc, nie wiem jak się za to zabrać.
Z góry dzięki
22 kwi 23:22
Aga1.: Zapisujesz dwa wzory łącząc je klamrą
i pisząc raz f(x)
x−8, gdy x−8≥0
f(x)=
−(x−8), gdy x−8<0
Dokończ , opuść nawias i rozwiąż nierówności
b)
4−(3−x), gdy 3−x≥0
f(x)=
4+(3−x),gdy 3−x<0
Dalej walcz.
22 kwi 23:28
Gustlik: Pochwalony

Był już niedawno
ksiądz na tm forum teraz jest
Kaznodzieja. Widzę, że duchowni się
garną do matematyki. TAK TRZYMAĆ

!
Szczęść Boże
22 kwi 23:49
Gustlik: Czekam teraz na
Biskupa. A może pojawi się jakiś
Kardynał, a może
Papież
?
22 kwi 23:50
Eta:
22 kwi 23:51
Wikary:
Pozdrawiam
23 kwi 01:07
Gustlik: Mamy Wikarego, czekam teraz na Proboszcza.
23 kwi 01:12
Kaznodzieja: Aga1, dzieki wielkie

A co do nicku... dosyć długo już go mam

Nie wiem dlaczego akurat taki, ale nie jest zły, imo
of course

Idźcie w pokoju Chrystusa
23 kwi 01:18
Gustlik: Bogu niech będą dzięki. Amen.
24 kwi 01:15