Prawdopodobieńtwo
Drukarz:

Dobry wieczór, mam takie zadanie:
Jakie jest prawdopodobieństwo, że
x < r
22 kwi 22:54
tempy osioł: małe
22 kwi 22:55
22 kwi 22:55
Godzio: Udowodnij to
ICSP
22 kwi 23:03
Ajtek: A
Godzio swoje
22 kwi 23:05
Aga1.: Liczyłeś z prawdopodobieństwa geometrycznego?
22 kwi 23:09
Aga1.: Ω={α:0≤α≤π}
m(Ω)=π
22 kwi 23:15
Ajtek:
Wygląda ok, ale na takie rozwiązanie bym nie wpadł. Zbyt proste.
22 kwi 23:20
Aga1.: A jakbyś zrobił? Jestem ciekawa rozwiązania.
22 kwi 23:22
Ajtek:
Kombinowałbym jak koń pod górę, tyle mogę napisać. Jestem na etapie przypominania matematyki.
Nie słyszałem o czymś takim jak prawdopodobieństwo geometryczne

. Może słyszałem, ale nie
pamiętam.
22 kwi 23:28
Aga1.: Nie jestem pewna , bo tak naprawdę to nie istnieje trójkąt o kątach 00, ale gdyby nie był
przedział domknięty to nie można byłoby obliczyć jego miary.
22 kwi 23:36
Godzio:
A tak myślę, nie powinno być
| | π | | 11 | |
A' = {α: |
| ≤ α ≤ |
| π } |
| | 6 | | 6 | |
22 kwi 23:39
Godzio:
| | π | |
Nie, dobra jest ok ... dla mnie 60o = |
| |
| | 6 | |
22 kwi 23:44
Ajtek:
Godzio, za mało siedzisz w książkach

.
22 kwi 23:45