ciągi
Monia: Monika: Liczba dodatnich wyrazów ciągu an = 1 − 1/4n jest równa:
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5
i dlaczego?
i nie piszcie:
1−0,25n>0 rozwiąż
bo i tak nie umiem tego rozwiązać...
22 kwi 22:11
Ajtek:
Szanowna
Monia, jeżeli nie potrafisz tego rozwiązać to nie zrozumiesz dlaczego, tzn
zrozumiesz, tylko nie będziesz potrafiła zrobić np. takiego, treść taka sama:
a
n=3−0,75n
Jak rozwiążesz sama, to zrozumiesz, spróbuj

.
22 kwi 22:15
Mila: 1−0,25n>0 /−1
−0,25n>−1 /*(−4)
n<4 dodatnie wyrazy: a1,a2, a3
odp. B
Nie wiem, czy będzie jakas korzyść, z tego, że napisałam Ci rozwiązanie,
jeśli sama nie chciałaś nic zrobić.
22 kwi 22:16
Ajtek:
Witaj
Mila 
.
22 kwi 22:18
Mila: Cześć Ajtek. Skorzystałeś z pięknej wiosennej niedzieli?
22 kwi 22:19
Ajtek:
A i owszem. Spacerek do lasu popołudniem był. A, że las pod nosem, to i spacer zbyt długi nie
był
22 kwi 22:21
Mila:
22 kwi 22:21
asdf:

wyrazy w ciągach to liczby całkowite, np. 1,2,3,4, tysiąc pięćset sto dziewięćset.
−0,25n > −1
n < 4
teraz wykres:
Narysuję z dwiema osiami.
Zostają trzy ciągi: a
1, a
2, a
3. Mają one argumenty mniejsze od zera, czwarty już jest = 0
więc nienależy on do wartości ujemnych.
Odp: 3
kpw?
22 kwi 22:23
asdf: poprawka:
Zostają trzy ciągi: a1, a2, a3. Mają one wartości mniejsze od zera, czwarty jest już =
0 więc nie należy on do wartości ujemnych.
22 kwi 22:25
Ajtek:
NIe trzy ciągi tylko trzy wyrazy

.
22 kwi 22:26
asdf: No patrz no

U góry napisałem wyrazy, a na dole ciągi

zawsze muszę jakąś głupote palnąć
22 kwi 22:28
22 kwi 22:32
asdf: już się gubie przez tą porę

albo dlatego, że aż tak pusty jestem

nie w tą strone
kropki(...) kończe na dziś

do tematu:
| | 1 | |
są tylko trzy dodatnie ciągi, ponieważ czwarty = 0, piąty = − |
| itd.. |
| | 4 | |
22 kwi 22:35
Ajtek: Co Ty z tymi ciągami
asdf
22 kwi 22:35
asdf:

tylko poprawię rysunek ...jaki babol

to podkreśla tylko moją glupote
22 kwi 22:37
asdf: @Ajtek
wez nic juz nie mów

są tylko 3
WYRAZY, WORDS, slovo, wort .......
22 kwi 22:39
Ajtek:
Z tą głupotą to się nie rozpędzaj, podobnie jak z "ciągami'

.
22 kwi 22:43
asdf: jak inaczej można nazwać nieumiejętność zaznaczenia punktów na układzie współrzędnych

?
22 kwi 22:47
Ajtek:
Pochopność, rozpęd, nieuwaga... coś jeszcze?
22 kwi 22:48
asdf: głupota, 0 pkt na maturze, nie zdana matura, work + nauka, super wakacje.
22 kwi 22:49
Ajtek:
Wystarczy się nie spieszyć, myśleć i będzie ok.
22 kwi 22:50
asdf: widzisz

sam wyjąłeś to słowo

"myśleć"
22 kwi 22:51