| x−2 | (x+4)−2 | (x+4)−2−4 | (x+4)−6 | x+4 | 6 | |||||||
y= | = | = | = | = | − | =..... | ||||||
| x+4 | x+4 | x+4 | x+4 | x+4 | x+4 |
| 6 | 6 | ||
+1 czy | −1 ? | ||
| x+4 | x+4 |
| 6 | ||
1− | ||
| x+4 |
| 6 | ||
− | +1 | |
| x+4 |
| x+1 | ||
y= | ||
| x−3 |
| x+1 | (x−3)+1 | (x−3)+1+3 | (x−3)+4 | x−3 | ||||||
y= | = | = | = | = | + | |||||
| x−3 | x−3 | x−3 | x−3 | x−3 |
| 4 | 4 | 4 | |||
=1+ | = | +1 Tak powinien wyglądać wynik ? | |||
| x−3 | x−3 | x−3 |
| x+1 | (x−3)+1 | ||
≠ | jeżeli wrzucasz −3 do licznika, to musisz już tutaj oddać 3, a nie | ||
| x−3 | x−3 |
.