2 ZADANIA
kejt: Mam poprawę z tych zadań jutro,mógłby mi ktoś pomóc w ich rozwiązaniu,ażebym była pewna na
10000%,że są dobrze wykonane?
1.Rozwiąż nierówność.
a) (2−8x)(x+1)>(1−4x)(x+2)
b)|x+1|<4
2.Wyznacz zbiór wartości oraz oś symetrii funkcji.
a)y=x2+x−6
22 kwi 21:57
Aga1.: b)Ix+1I<4
x+1<4 i x+1>−4
Rozwiąż te nierówności i wyznacz część wspólną rozwiązań
2.ZW=<q,
∞)
oś symetrii to prosta o równaniu x=p,
22 kwi 22:40
Mila:
a) wymnóż, zredukuj, przenieś na jedną stronę
b)|x+1|<4 ⇔x+1>−1 i x+1<1
x>−2 i x<0 zaznacz na osi , zapisz x∊(−2,0)
| | −b | |
c)x= |
| os symetrii paraboli |
| | 2a | |
(p,q) współrzędne wierzchołka paraboli
zw=<q,
∞) oblicz Δ i q
22 kwi 22:41