matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
igor:
dla jakich wartości m równanie: 2sin 5x=|m+3|−4 ma rozwiązanie? rozpiszecie mi to?
22 kwi 21:51
Mila:
2sin 5x=|m+3|−4 /:2 sin 5x=0,5|m+3|−2 −1≤0,5|m+3|−2≤1 rozwiąż tę nierówność.
22 kwi 22:02