a
jasio: Legenda

: ||| − w tym miejscu jest pusty kwadracik.
Wyznacz dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji f danej wzorem f(m)=x
1 ||| x
2, gdzie x
1,
x
2 są różnymi pierwiastkami równania (m+2)x
2−(m+2)
2x+3m+2=0, w ktorym m ||| R \ (−2).
Jak się mam za to zabrac? I czy te puste kwadraciki to nie jest przypadkiem blad mojej
nauczycielki przy drukowaniu?
20 kwi 17:24
jasio: mhm, nikt się nie skusi?
20 kwi 19:50
xpt: z tego co mi się wydaje, to zadanie powinno wygldac mniej więcej tak:
Wyznacz dziedzinę i naszkicuj wykres funkcji f danej wzorem f(m)=x1 ≥ x2, gdzie x1,
x2 są różnymi pierwiastkami równania (m+2)x2−(m+2)2x+3m+2=0, w ktorym m ∊ R \ {−2}.
Jednak nie mając pojęcia jak powinno f(m) wyglądać to nie jestem w stanie rozwiązać tego
zadania.
20 kwi 19:56
jasio: hm, bede musial zgnoic moja matematyczke jutro
20 kwi 22:04