ralka
ralka: Proszę o sprawdzenie wyniku:
Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego czworokątnego ma długość a = 4,
zaś krawędź boczna b = 7.
a)Oblicz objętość tego ostrosłupa.
b)Wyznacz cosinus kąta między krawędziami bocznymi nie należącymi do jednej ściany bocznej tego
ostrosłupa.
| | 16 | |
w a) wychodzi mi |
| √41, |
| | 3 | |
czy wyniki są poprawne?
22 kwi 20:44
ralka: baaardzo proszę, to dla mnie ważne
22 kwi 21:27
Mila: a) dobrze
b) (4√2)2 = 72+72−2 *7*7 cosγ tak policz
22 kwi 22:12
ralka: wychodza 33/49?
22 kwi 23:25