funkcje
Sandra: Dziedzina funkcji to to samo co miejsce zerowe

Wytłumaczy ktoś?
22 kwi 20:30
krystek: Miejsce zerowe →wartośc funkcji wynosi 0 (graficznie punkt przecięcia z osią OX)
22 kwi 20:33
krystek: Dziedzina to jakie liczby możesz wstawić za x aby wyliczyć y
NP y=2x D=R ( każda liczba da nam wynik)
| | 1 | | 1 | |
y= |
| D=R/{0} (dla zera nie ma wyniu |
| nie istnieje) |
| | x | | 0 | |
22 kwi 20:35
Sandra: Dzięx
22 kwi 20:35
miodzio1988: Po co piszesz te bzdury, tylko mieszasz koleżance we łbie

Dziedzina to wszystkie "x", dla których funkcja ma sens, a miejsce zerowe to "x" dla kturego
funkcja ma wartość 0
Gotowca nie będzie.Pozdro
22 kwi 20:35
miodzio1988: Dziedzina to wszystkie "x", dla których funkcja ma sens, a miejsce zerowe to "x" dla którego
funkcja ma wartość 0.
22 kwi 20:36
Sandra: Ok. Już wiem o co chodzi
22 kwi 20:37
krystek: @miodzio co nazywasz bzdurą?
22 kwi 20:42
miodzio1988: nie, ja nie do ciebie tylko do tego wariata który pisał przede mną a którego post skasowali
22 kwi 20:42
Chromosom: czyli do mnie?
22 kwi 20:43
krystek: ok, nie było mi dane przeczytać.
22 kwi 20:44