f.kwa
aaa: Jeśli mam polecenie : wykres funkcji określony wzorem f(x)
4x nie ma pkt wspolnych z
prostą o równaniu :
jak rozwiązuje takie zadanie? czy pod x podstawiam coś? może mi ktoś wytłumaczyc? z góry
dziekuje!
22 kwi 20:15
krystek: Wstawiasz równanie prostej do tej funkcji
I gdy Δ<0 nie ma punktow wspólnych (rysunkiem pomożesz sobie)
22 kwi 20:17
Aga1.: Widzieć ten wykres lub go narysować.
Gałęzie hiperboli znajdują się w I i III ćwiartce.
Wykres nie przecina ani osi x ani osii y.
22 kwi 20:18
aaa: nieststy dalej nie wiem o co w tym chodzi...
22 kwi 20:23
krystek: Konkretny przykład daj !
22 kwi 20:23
aaa: wykres funkcji określony wzorem f(x) 4x nie ma pkt wspolnych z prostą o równaniu
a) y=3
b) y=x
c) y=−3x
d) y=4x
22 kwi 20:28
krystek: z każdą ma a z y=4x nakłada się
22 kwi 20:37
krystek: b)x=4x⇒x−0 itd
Wykonaj rysunki i zobacz na wykresie.
22 kwi 20:39