matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
elastycznosci funkcji .
taki tam:
x+1
Obliczyc elastycznosc funkcji g(x)=
√
x
2
−3x+6
Df=R. Obliczam pochodna g(x). Dochodze do czegos takiego :
1
g'(x)=
(
√
x
2
−3x+6
−x) −−−jak to dalej przekształcic?
2
22 kwi 19:44