z gory dziekuje :)
Daniel: Wykaż że dla dowolnych zdarzen A iB takich, że P(A∩B)=P(A)*P(B), spełniony jest warunek
| | P(A∩B) | | P(A∩B) | |
|
| − |
| =P(A')−P(B'). |
| | P(B) | | P(A) | |
doprowadzilem do takiej postaci i nie wiem co dalej ?
P(A)−P(B)=P(A')−P(B')
licze na wasza pomoc
pozdrawiam
22 kwi 18:58
vaevictis: P(A)=1−P(A')
P(B)=1−P(B')
1−P(A')−[1−P(B')]=1−P(A')−1+P(B')=P(B')−P(A')
22 kwi 19:02
vaevictis: KONIEC
22 kwi 19:02
Daniel: wiem wiem, przez ten czas juz sam na to wpadłem

czasem nie mysle .. dzieki za to ze
zajrzałes
22 kwi 19:03
blogther: okey ma pytanie czyli P(A∩B) = P(A)*P(B) tak ?
22 kwi 19:17
Daniel:
22 kwi 19:19
blogther: a odpowiedz koncowa to P(A) = P(B) tak?
22 kwi 19:20
blogther: no tak przeciez to pisało w poleceniu
22 kwi 19:22