pomocyyy!
HelpMe16: Koło wielkie ma pole powierzchni równe 12 pi.
Jaką objetość ma ta kula?
20 kwi 16:41
HelpMe16: odpowiedzi są takie :
a 24 pierwiastki z 3 pi
b 32 pierwiastki z 3 pi
c 48 pi
d 8 pierwiastków z 3 pi
20 kwi 16:41
Eta: Widzę,że nie chciało Ci się policzyć, podałam Ci wskazówkę

Piszesz nowy post pod innym nickiem?
Nie rób mnie w "balona" ( sory) .. tak to wygląda !
20 kwi 16:44
HelpMe16: ten sam nik mam
20 kwi 16:44
HelpMe16: a jak liczyłam to wychodzi mi 18 pi chodz takiego wyniku nie,ma
20 kwi 16:44
tim: Ona ma ten sam nick. Dałem odpowiedź w TAMTYM!
20 kwi 16:45
Eta: Policz jak podałam


wyjdzie Ci odp:
b
bo
43* ( 2
√3)
3=
=
43* 8*3
√3 =
= 4*8
√3 = 32
√3
Pozdrawiam
20 kwi 16:47
Eta: Oczywiście jeszcze
π
20 kwi 16:48
HelpMe16: dzięki
20 kwi 16:56
Eta: 
OK
20 kwi 16:57