matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiązac ??
c)log 4 x = −12:
c)log
4
x = −
1
2
22 kwi 17:14
krystek:
1
c)4
−1
2
=x ⇒x=
2
22 kwi 17:17
Ajtek:
log
a
b=c ⇔ a
c
=b zatem:
1
log
4
x=−
⇔ 4
−0,5
=x
2
22 kwi 17:18