sinusy
lolek: nie wiem czy ktos sie podjemniej no ale ... kąt α jest ostry i cos α=1/4. oblicz 2−3tg2
22 kwi 17:08
lolek: sinus mi wyszedł √56/8 ale nie wiem czy dobrze...
22 kwi 17:08
krystek: A jak to wyliczyłeś? Wzór sin2α=1−cos2α=...
22 kwi 17:13
lolek: wiem juz ze sinus nie bedzie taki jak wczesnie podawalem tylko √15/4
22 kwi 17:14
lolek: a liczyłem z tej jedynki
22 kwi 17:15
22 kwi 17:15
lolek: czego przez 2

?
22 kwi 17:26
lolek: /

? help meee ! ludzie !
22 kwi 17:35
asdf:
| | sin2x | | | | 15 | | 16 | |
tg2x = |
| = |
| = |
| * |
| = 15 |
| | cos2x | | | | 16 | | 1 | |
3 tg
2x = 45
2 − 45 = −43
lolek też Ci tyle wyszło?>
22 kwi 17:46
lolek: no własnie skończyłem i identycznie ... ale to może być na minusie

?
22 kwi 19:36