matematykaszkolna.pl
Angielski :) tim: Angielski emotka Jest ktoś tu dobry z angola? [Tak poziom gimnazjum, lub wyżej] Jeżeli tak, proszę o odzew.
20 kwi 16:32
krossa: what's going on?
20 kwi 16:36
tim: Proszę o sprawdzenie [bardzo krótkiej emotka] pracy na angielski. Dzięki Hi! Cinema − it's a great idea. But... I've seen Starsky and Hutch :−[ . Would you like to see Saw VI? My sister said that Saw VI is very frightening =−O and exciting. I like horror films − how about you? Next problem... I'm busy on Saturday afternoon :−! − I'll visit my grandparents. What about Sunday evening? The film will start at 18.00. ;−)
20 kwi 16:37
krossa: dobrze
20 kwi 16:40
tim: Dzięki bardzo emotka
20 kwi 16:41
krossa: chciałeś sie ta pracą pochwalić? emotka
20 kwi 16:42
tim: Nie. Mam zawsze problem, gdy jest wiele czasów na raz, przeszły, przyszły i teraźniejszy
20 kwi 16:43
krossa: I like horror films − how about you? I like horror films − and you? nie zauważyłem
20 kwi 16:46
tim: Czyli and you
20 kwi 16:47
krossa: lubie horrory a ty? o to Ci chodziło tak? czyli I like horror films, and you?
20 kwi 16:48
tim: Tak o to
20 kwi 16:48
krossa: i zamiast "Nex porblem" mozesz wstawic besides (poza tym )
20 kwi 16:50
ksalk: Next problem − ja bym napisal Another problem ale chyba i tak jest ok I'll visit my grandparents − powinno byc I'm visiting my grandparents The film will start at 18.00 − The film starts at 18:00 ( i nie jestem pewien czy nie lepiej byloby movie zamiast film, ale nie pamietam ; p)
20 kwi 16:54
tim: A czemu nie może być z will? emotka
20 kwi 16:55
ksalk: btw, krossa tak jak napisal czyli How about you jest ok. "and you " tak nie gramatycznie ; ] I chyba jeszcze I'm busy... ⇒ I'll be busy...
20 kwi 16:57
ksalk: To ze gdzies tam idziesz juz zaplanowales, i to sie stanie napewno/poczyniles jakies kroki zeby to zrobic − uzywamy present continuous.
20 kwi 16:59
ksalk: To ze gdzies tam idziesz juz zaplanowales, i to sie stanie napewno/poczyniles jakies kroki zeby to zrobic − uzywamy present continuous.
20 kwi 16:59