Błagam pomoyy! :(
HelpMe16: Koło wielkie ma pole powierzchni równe 12 pi.
Jaką objetość ma ta kula?
Pomocy. Jak to obliczyć?
20 kwi 16:25
Eta:
πR
2 =12π => R= 2
√3
V =
43πR
3
to wszystko, podstaw i policz
20 kwi 16:29
HelpMe16: jest problem jak postawiam v=4/3 pi 2 pierwiastki z 3 do trzeciej to wychgodzi mi 18 pi
jednak nie ma takiej odpowiedzi w podreczniku,
odpowiedzi są takie :
a 24 pierwiastki z 3 pi
b 32 pierwiastki z 3 pi
c 48 pi
d 8 pierwiastków z 3 pi
co mam zrobić
20 kwi 16:36
tim: 4/3 * π * (2√3)3 = 4/3π * 23 * √33 = 4/3π * 8 * 3√3 = 32√3π
Trudne takie?
20 kwi 16:43
HelpMe16: oj dzieki bardzo juz wiem gdzie zrobiłam bład.
20 kwi 16:47