matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Patii:
ktos sprawdzi? [(6+11
1
/
2
)
1
/
2
−(6−11
1
/
2
)
1
/
2
]
2
= (6+11
1
/
2
)−2*(6+11
1
/
2
)*(6−11
1
/
2
)+(6−11
1
/
2
)= 6−2(6+11
1
/
2
)*(6−11
1
/
2
)= 6−(12+2*11
1
/
2
)(6−11
1
/
2
)= 6−(72−12*11
1
/
2
+12*11
1
/
2
−2*11
1
/
2
*11
1
/
2
)= 6−(72−2*11)=6−72−22=−88 cos mi sie nie zgadza
22 kwi 16:08