całka
js: witam mam problem z obliczeniem takiego uroku
22 kwi 16:05
js: widze ze okres wzmozonych dzialan promaturalnych, ale podbije w nadziei ze znajdzie sie chetny
do pomocy i w ty,m przypadku
22 kwi 16:22
22 kwi 16:24
js: probowalem, zrobilem tak
no i potem
i porblem pojawia sie w tym momencie poniewaz po przemnozeniu nie ma zadnej duzej litery(z tych
z licznikow) za ktora nie stalby x i przy skladaniu ukladu rownan wychodzi mi ze 1 = 0
22 kwi 16:30
js: nieco jasniej
| 1 | | A | | B | | Cx+D | |
| = |
| + |
| + |
| |
| x2(x2+x+1) | | x | | x2 | | x2+x+1 | |
1=A(x
2(X
2+x+1))+B(x(x
2+x+1))+(Cx+B)x
3
1=Ax
4+Cx
4+Ax
3+Bx
3+Dx
3+Ax
2+Bx
2+Bx
0=A+C
0=A+B+D
0=A+B
0=B
chodzi o to ze nie weim w ktorym miejscu robie blad ktorego konsekwencja jest to ze uklad
wyglada tak a nie inaczej
pozdrawiam i z gory dziekuje
22 kwi 16:45
22 kwi 16:50