matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze
jajaja:
10√2=
√
h²+25
jak z tego obliczyc h ?
22 kwi 14:04
Paula:
podnies obustronnie do kwadratu 100*2=h
2
+25 h
2
+25−200=o h
2
−175=0
22 kwi 14:07
Paula:
h=5
√
7
lub −5
√
7
22 kwi 14:09
jajaja:
wielkie dzieki
22 kwi 14:43