.
DSGN.: rozwiąż układ równań:
metodą wyznaczników
22 kwi 13:39
DSGN.: no dobra moze być inaczej
22 kwi 13:57
Magda: też się chętnie dowiem
22 kwi 14:24
DSGN.: i sie nie dowiemy
22 kwi 14:56
Basiek: Ech...
Przedziały niestety witają

(1) x>0, y>0 (2) x≥0, y≤0 (3) x<0, y≥0 (4) x≤0, y>0
22 kwi 15:32
DSGN.: Jedynie
Basiek miała litość

za to aż

x2
22 kwi 15:39
Eta:
22 kwi 15:40
kylo1303: Ja bym to proponowal rozwiazywac tak:
1o |x+y|=1
x+y=1 v x+y=−1
y=−x+1 v y=−x−1 (mamy 2 przypadki)
2o |x|+|y|=1
|y|=1−|x|
1oo x≥0
|y|=−x+1
2oo x<0
|y|=x+1
Narysowac to i powinno wyjsc. Zaraz sam sprawdze jak to sie ma w praktyce.
22 kwi 15:40
ICSP: a |x+y| > 0 oraz |x+y| < 0 ?
22 kwi 15:40
Basiek: <Chowa


do wielkanocnego koszyczka i biegnie po

>
22 kwi 15:43
Eta:
Mogę do

poczęstować Cię szarlotką
22 kwi 15:44
Basiek: Szarlotka? Uwielbiam! Poproszę

Słodkiego nie odmawiam. Zasada nr 1
22 kwi 15:45
22 kwi 15:56