Prosze o pomoc!
Madzia: Zadanie 1. Jeżeli liczba a=(3−2
√2), to liczba a
2 jest równa?
Zadanie 2. Liczb, ktorej 25% wynosi (2−
56)
−1 jest równa?
Zadanie 3. 80% liczby
3√191125+1
15 wynosi?
Zadanie 4. Liczba l=
√42+32−
13(
√3)
2 jest równa?
PROSZE O POMOC I DOKLADNE WYJASNIENIE SPOSOBU OBLICZENIA! Z GORY DZIEKUJE
22 kwi 12:53
asdf: korzystasz z (a + b)
2 =

1.a
2 = 9 − 2(3*2
√2) + 8
2.
x − 100%
x= ?
3. nie wyraźny
4.pod pierwiastkiem sumujesz i, (
√3)
2 = (
√3)*(
√3)
22 kwi 13:02
Eta:
| | 12 | |
80% z |
| =.............. |
| | 5 | |
22 kwi 13:05
Mikser : Tez mam problem z tymi samymi zadaniami
22 kwi 20:01
picia: a dokladnie z ktorym? przepisz bo tam jest niedokladnie.
22 kwi 20:04
picia: zwykle dzialania.procenty i potegi.
22 kwi 20:07