matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo proszę o pomoc
xyz:
wykaz że jeżeli a
3
+b
3
=
√
3
i a
6
−b
6
=
√
6
to a
3
−b
3
=
√
2
22 kwi 11:08
MQ:
a
6
−b
6
=(a
3
+b
3
)(a
3
−b
3
)
22 kwi 11:13