PILNE
Marek: Dane są zbiory
A={(x,y): xεR i yεR i x2+y2+2x−4y−4≤0}
B={(x,y): xεR i yεR i y≤−|x+1|+2} Oblicz pole figury AnB
22 kwi 10:31
Maciek: rozwiązałem, ale nie potrafię Ci tego narysować
22 kwi 10:38
Maciek: narysuj koło o środku S(−1; 2) i r=3 zakreśl je w środku
22 kwi 10:38
Maciek: potem ta prosta pokryła się od środka poprzez promienie w dół
22 kwi 10:40
Maciek: powstał wycinek o kącie 90 stopni
22 kwi 10:40
Maciek: | | 9 | |
i z wzoru na wycinek oblicz pole, bo te części się pokryły powinno wyjść |
| π |
| | 4 | |
22 kwi 10:41
Marek: dlaczego r=3?
22 kwi 10:44
Marek: wszystko poza tym zrozumiałem
22 kwi 10:46
Marek: ze wzoru, już znalazłem, dzięki
22 kwi 10:48