z gory dziekuje za pomoc :))
Daniel: KOMBINUJ DZIEWCZYNO NIM TWE WDZIĘKI PRZEMINĄ

liczby nalezace do zbioru Z={0,1,2,3...,18,19,20} ustawiono losowo w ciąg. Oblicz
prawdopodobienstwo, że w tym ciagu liczby 18,19,20 stoją obok siebie
rozkminiam sobie ze omega = 20!
no i teraz mam moc A=17!*3!*18
wszystko ładnie pięknie tylko skąd te 18 się wzięło
22 kwi 09:52
Daniel: ojjjjjjj poprawka zbior to Z={1,2,3...,18,19,20} <−−− bez zera jak wyzej
22 kwi 09:53
Aga1.: 18,19,20,xxxxxxxxxxxxxxxxx 3!*17!
x18,19,20,xxxxxxxxxxxxxxxx
xx18,19,20,xxxxxxxxxxxxxxx
xxxYYYxxxxxxxxxxxxxx
xxxxYYYxxxxxxxxxxxxx
xxxxxYYYxxxxxxxxxxxx
xxxxxxYYYxxxxxxxxxxx
xxxxxxxYYYxxxxxxxxxx
YYYxxxxxxxx
xxxxxxxxxxxxxxxxx18,19,20
Linijek jest 18.
22 kwi 10:02
Daniel: o maj gydnes

Żeby az tak

myslalem ze maja byc na koncu
22 kwi 10:06
Daniel: gdyby w zbiorze bylo zero, to jak to by wyglądało
22 kwi 10:08
Daniel: omega 21!
A=18!*3!*19
22 kwi 10:12
Aga1.: Podobnie, liczb z zerem jest 21.
3!*18!*19
22 kwi 10:12
Daniel: bo chyba w ciągu 0 nie moze byc pierwszym wyrazem wiec pomoze ktos jak powinno byc
22 kwi 10:12
Daniel: aha czyli okej
22 kwi 10:13
Aga1.: 0 nie może być na początku , jeśli tworzysz liczby.
22 kwi 10:14
Daniel: olrajt

dziekuje
zeby nie ty i kilka innych osob to serwis by chyba upadł, odwalacie tutaj bardzo dobra robote.
Gratuluje i życze wytrwałosci
22 kwi 10:17
Domson: A skąd 3! 17! wiem 18 też a 3! co oznacza?
7 maj 19:34
sushi_ gg6397228:
3!= kolejność ustawienia 18,19,20 miedzy soba
7 maj 19:46