111
help: jak policzyc prostą równoległą do prostej x=5/3 przechodzącą przez p(2, 3√7)
22 kwi 09:43
Saizou :

| | 5 | |
prosta x= |
| ma kolor czerwony
|
| | 3 | |
| | 5 | |
prosta równoległa do prostej x= |
| ma kolor niebieski i jest opisane wzorem x=2 |
| | 3 | |
22 kwi 09:48
help: dlaczego x=2 ?
22 kwi 09:53
Daniel: bo współrzedna x=2 w punkcie p(x,y)
x=2 to rownolegla bedzie w 2
22 kwi 09:54
help: ok, dzięki
22 kwi 09:55
Saizou : bo masz punkt (2:2√7)
gdzie x=2
jeśli narysujesz prostą x=2 to ona zawiera wszystkie y, zatem również 2√7
22 kwi 09:55
help: txs
22 kwi 09:57