Oblicz
matematyka2: (4³√24−2³√81)−(3³√250+1/2³√648)
21 kwi 23:20
matematyka2: Wszystkie pierwiastki są trzeciego stopnia.Proszę o szybkie rozwiązanie.
21 kwi 23:26
Mila: (43√24−23√81−(33√250+1/23√648)= tak ma być?
21 kwi 23:28
matematyka2: tak
21 kwi 23:29
Mila:
(4
3√24−2
3√81)−(3
3√250+1/2
3√648)=
| | 1 | |
(43√8*3−23√27*3)−(33√125*2+ |
| 3√8*27*3)= |
| | 2 | |
| | 1 | |
(4*23√3−2*33√3)−(3*53√2+ |
| *2*33√3)= dokończ |
| | 2 | |
21 kwi 23:37
Mila:
(4
3√24−2
3√81)−(3
3√250+1/2
3√648)=
| | 1 | |
(43√8*3−23√27*3)−(33√125*2+ |
| 3√8*27*3)= |
| | 2 | |
| | 1 | |
(4*23√3−2*33√3)−(3*53√2+ |
| *2*33√3)= dokończ |
| | 2 | |
21 kwi 23:37
matematyka2: ok dziękuję
21 kwi 23:39
Mila:
21 kwi 23:40
matematyka2: bardzo dziękuje za pomoc i życzę miłej nocy
21 kwi 23:43