matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
inka:
1
Wiadomo, że
3
√
2
≈1,25. Przybliżona wartość potęgi (
)
−
3
√
2
(poza nawiasem potęga)
16
wynosi?
21 kwi 22:24
Eta:
5
1.25= 1U{1}{4]=
4
1
= 2
−4
16
(2
−4
)
−5/4
= .......... dokończ
21 kwi 22:35
Eta:
Znów ten chochlik
1
5
1,25= 1
=
4
4
21 kwi 22:36
inka:
dzięki
21 kwi 22:40