matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
SeanTaylor:
znajdź miary kątów trójkąta równoramiennego o podstawie długości 3 cm i wysokości 5 cm
20 kwi 14:20
tim:
Różowy trójkąt podstawa = 1/2a = 1,5 wysokość = 5 Liczysz tg α = 5/1,5 = .. Szukasz w tablicach kąta
20 kwi 14:23