Jesteście najlepsi
jok: Linia kolejowa między miastami i ma długość 711 km. Pociąg jadący z miasta do miasta
wyrusza 45 minut później niż pociąg jadący z miasta do . Pociągi te spotykają się w
odległości 450 km od miasta . Średnia prędkość pociągu, który wyjechał z miasta , liczona od
chwili wyjazdu z do momentu spotkania, była o 34 km/h mniejsza od średniej prędkości drugiego
pociągu liczonej od chwili wyjazdu z miasta do chwili spotkania. Oblicz średnią prędkość
każdego z pociągów w chwili spotkania.
v − predkosc pociagu z B
v−34 − predkosc pociagu z A
| | 3 | |
t + |
| − czas pociagu z A <<<< |
| | 4 | |
t − predkosc pociagu z B <<< myśle, że tutaj jest błąd, ale jego nie rozumiem
450 = vt
711−450=261
uklad rownan
450 = vt
21 kwi 20:34
jok: | | 3 | | 3 | |
t + |
| czy t − |
| będzie, nie często to rozumiem. |
| | 4 | | 4 | |
21 kwi 20:47
jok: dlaczego nie chcecie pomóc?
21 kwi 20:55
mala: Nie skopiowałaś ze strony liter miasto A, miasto B. Treść zadania niepełna.
21 kwi 21:03
jok: jestem samowystarczalny.
| | 3 | |
powinno być t− |
| bo ma 45 opóźnienia, jeżeli opóźnia się to jedzie o 45 minut krócej niż |
| | 4 | |
normalny więc t − 45 minut.
Dzięki za pomoc!
21 kwi 21:04
jok: przepraszam.
21 kwi 21:05
mala: Nikt nie jest samowystarczalny.
21 kwi 21:11
21 kwi 21:14