prawd
pro: Spośród liczb 1,2,3...99 losujemy jedną liczbę a następnie z pozostałych drugą.Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzeń
A−za pierwszym razem wylosowano liczbą parzystą
B− za drugim razem wylosowano liczbą parzystą
C− obie wylosowane liczby są parzyste
D− suma wylosowanych liczb jest równa 100
21 kwi 20:28
Klops: A − za pierwszym razem wylosowano liczbą parzystą
Ω= 99
A=44
21 kwi 21:05
Klops: B− za drugim razem wylosowano liczbą parzystą
Ω= 99*98= 9702
B=44*43=1892
21 kwi 21:07
krystek: @KlopsParzystych mamy 49 a nieparzystych 50
21 kwi 21:11