.
Paweł: Wykres logarytmu:
słuchajcie jak narysowć taki wykres logarytmu:
f(x)=1−log2(x+3)
20 kwi 13:42
anmario:
Trzeba najpierw namalować f(x) = −log2x a potem przesunąć to o 3 w lewo i 1 do góry
20 kwi 13:50
Paweł: Dzięki wielkie bo ten wykres nie daje mi spokoju od wczoraj.
20 kwi 13:57
Paweł: A wie ktoś może jak jeszcze narysować f(x)=log3(−x)−2
20 kwi 14:11
anmario:
Podobnie dosyć. Wykres f(x) = log3(−x) będzie symetryczny do f(x) = log3x względem osi
OY. Czyli najpierw namaluj f(x) = log3(−x) a potem przesuń o dwa w dół.
20 kwi 14:21
Paweł: 2 raz dzięki
20 kwi 14:27