rownania i nierownosci
Rafałek: Prosze o rozwiazanie tych rownan:
a,) 5x(x−2)(x+1)>=1
b.) 2x3−6x2+x−3=0
c.) (x+5)(−3x)2=0
d.) (x+5)(x−3)x2=0
21 kwi 19:45
Rafałek: Zrobi to ktoś

? pliss
21 kwi 19:52
picia: w a na pewno ≥1?
b)z dwoch pierwszych 2x2przed nawias w dwoch nastepnych 1
do wszystkich:kiedy iloczyn jest rowny zero?
21 kwi 19:54
Rafałek: tak a reszta?
21 kwi 19:56
picia: kiedy iloczyn jest rowny zero
21 kwi 20:01
mala: c)
x+5=0 lub (−3x)2=0
x = − 5 lub x = 0
d)
x+5=0
x=−5
lub
x−3=0
x=3
lub
x2=0
x=0
21 kwi 20:02