matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!!
help:
Jeżeli liczby : 5, x−2, x tworzą cia arytmetyczny, to x = mi wyszło 3 ale nie ma takiej odpowiedzi (odp sa 0 5 9 15)
21 kwi 17:55
Dagmara:
5+x
x−2 =
/ *2
2
2x−4 = 5+x x=9
21 kwi 17:57
help:
no tak ja zrobiłem 2x+x=5+4 , taki bład a spiepszy wszystko dzięki
21 kwi 17:59