trygo
blogther: mam do policzenia cos takiego
P = a√1 − sin2α tylko nie wiem jak wyznaczyc to pod pierwiastkiem w opowiedzi jest podane
P = a( 1 − cosα)
21 kwi 17:16
ewa: √1−sin2α=|cosα|
21 kwi 17:19
Basia:
niemożliwe
1−sin2α = cos2α
√1−sin2α = √cos2α = |cosα|
dla α∊<0; 90>
√1−sin2α = √cos2α = |cosα| = cosα
dla α∊(90;180)
√1−sin2α = √cos2α = |cosα| = −cosα
czyli
a*√1−sin2α = a*cosα dla α∊<0; 90>
a*√1−sin2α = −a*cosα dla α∊(90; 180)
coś pokręciłeś
21 kwi 17:21
blogther: no mamy juz podane ze kat alfa jest ostry
ja juz nie widze sie na tej maturze
21 kwi 17:31
blogther: dzieki
21 kwi 17:31