Pilne
Sonia: Liczba 2 jest pierwiastkiem wielomianu W(x)=x3−mx2−3x+2. Wobec tego m jest rowne...
21 kwi 17:15
Basia:
W(2) = 0
W(2) = 23−m*22−3*2+2
czyli
23−m*22−3*2+2 = 0
wylicz m
21 kwi 17:16
Sonia: Ale mi to nie wychodzi.
21 kwi 17:33
Sonia: Proszę o pomoc
21 kwi 17:41
mala: 8−4m−8=0
−4m=0
m=0
spr:
23−0*22−3*2+2=0
8−0−8=0
0=0
21 kwi 18:08
ICSP: jakim cudem −6 + 2 jest równe −8
21 kwi 18:53
Sonia: Proszę o poprawne rozwiązanie. Będę bardzo wdzięczna.
21 kwi 19:02
ICSP: a może sama spróbujesz policzyć ?
21 kwi 19:02
Paula: powinno być
8−4m−6+2= −4m+4 =0 czyli m=1
21 kwi 19:05
mala: a z jakiego działania wyjdzie −6
21 kwi 19:06
Paula: −3*2
21 kwi 19:07
mala: 23−m*22−3*2+2=0
8−4m−6+2=0
−4m+4=0
−4m=−4
m=1
21 kwi 19:14
Sonia: ICSP próbowałam ale mi nie wyszło
21 kwi 19:14
kylo1303: Co tutaj ci moglo nie wyjsc? To napisz jak robilas i wtedy ktos wskaze ewentualne bledy, bo
chyba dodawac i mnozyc potrafisz.
21 kwi 19:29